Första Spadtaget Nya UTK-hallen!

24/10/2016 14:30

Varmt välkomna torsdagen den 17 november kl. 17.00 då första spadtaget på Nya UTK-hallen tas!


Datum: 17 November

Tid: 17.00

Plats: UTK-hallen


Välkomna! 

Informationsbrev om Nya UTK Hallen

 

17 november är det dags för första spadtaget!

 

Du har säkert hört att det planeras en ny- och tillbyggnad av UTK Hallen.

Huvudanledningen är att hallen är 40 år gammal och att tältet är drygt 25 år.

Hallen bär sina år med heder medan tältet lever på stopptid.

 

Under den senaste 10-årsperioden har vi investerat ca 1 miljon kronor av egna medel varje år för att göra hallen bättre. Nytt tak, nytt banunderlag, ny planlösning av reception, butik och café, öppning av korridor, nya omklädningsrum & duschar, nya toaletter, ny miljö & nytt golv för squash och nya entréer till tältet är några saker. Den stora investeringen är utomhusbanor som medförde att UTK Hallen blev en året-runt-anläggning.

 

Nya hyresgäster har flyttat in. Ultimate Performance etablerade sig 2013 i den gamla badmintonhallen. UP expanderar nu genom att också hyra halva Idrottshallen. Riksidrottsgymnnasiet (RIG) för Golf bedriver sin träning under vinterhalvåret i UTK Hallen. UTK och tennis är populärare än någonsin och allt detta medför att antalet besökare ökar kraftigt.

 

Uppsala växer. Gränby Sportfält växer. UTK Hallen växer.

 

Ritningar och kalkyler är klara. Kommunen har tillstyrkt borgen. Förhandlingar med banken pågår. Avtal med leverantörer och nya hyresgäster knyts. Bygglov blir klart i oktober. Snart sätter vi spaden i marken och tar det första spadtaget för Nya UTK Hallen.

 

Tältet blir en hall som byggs ihop med nuvarande hall. Banorna i tältet blir något större. En träningshall för golf byggs på parkeringen i anslutning till den nya tennishallen. Ihop med golfhallen blir det en golfbutik. Nya omklädningsrum & duschar byggs samt en ny entré och reception/butik/café. På plan 2 blir det kontor och konferensrum.

 

När vi kommer igång kommer du att märka att det är en byggarbetsplats.

Det kommer att grävas och schaktas. Det kommer att rivas och öppnas upp en provisorisk entré. Visst kan det bli stökigt men det blir bra.

I sommar byggs tältet om till hall och i september 2017 sker invigning.

 

 

Bygghälsningar

 

Styrelsen för AB UTK Hallen

 

Roger Jo Linder           Lasse Nordström           Tomas Odin                 Danne Rudström

 

 

 

Mer information om Nya UTK Hallen finns i anläggningen och på hemsidan fr o m v.43.


Illustrationer och ritningar

« Tillbaka till nyhetslistningen

Senaste nyheter