Om OssUTK-hallen är en multianläggning. Under två tak finns tio hardcourt tennisbanor, multihall med badminton/innebandy/golfträning, pingisbord samt två squashbanor.

I februari 2013 öppnade Ultimate Performance sin fysarena i UTK-hallen.

Läs mer om hur de jobbar med skadeförebyggande och prestationsbyggande träning här.


Under sommaren 2007 lades underlaget på samtliga tennisbanor om till hardcourtunderlaget Latex-Ite. Samtliga banor renoverades sommaren 2011 med ett nytt ytskikt för de bästa spelegenskaperna.


Till sommaren 2013 stod fyra nya grusbanor att stå klara i direkt anslutning till hallen, ett viktigt steg till en året-runt anläggning!I UTK-hallen finns en av Sveriges största tennisklubbar, Upsala Tennisklubb. 

Upsala Tennisklubb driver en stor och mycket omtyckt tennisverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Hallen lämpar sig mycket väl för större evenemang, bl.a så spelas Junior SM i tennis, ATP-tväling på Futurenivå, SuperVintertour, SM-badminton samt nationella tennistävlingar i hallen. I anläggnings hjärta finns finns en välsorterad racketshop. Passa på att stränga om ditt racket eller provspela den allra senaste modellen från de största leverantörerna.


Nya UTK-hallen


161020

 

Informationsbrev om Nya UTK Hallen

 

Snart är det dags för första spadtaget!

 

Du har säkert hört att det planeras en ny- och tillbyggnad av UTK Hallen.

Huvudanledningen är att hallen är 40 år gammal och att tältet är drygt 25 år.

Hallen bär sina år med heder medan tältet lever på stopptid.

 

Under den senaste 10-årsperioden har vi investerat ca 1 miljon kronor av egna medel varje år för att göra hallen bättre. Nytt tak, nytt banunderlag, ny planlösning av reception, butik och café, öppning av korridor, nya omklädningsrum & duschar, nya toaletter, ny miljö & nytt golv för squash och nya entréer till tältet är några saker. Den stora investeringen är utomhusbanor som medförde att UTK Hallen blev en året-runt-anläggning.

 

Nya hyresgäster har flyttat in. Ultimate Performance etablerade sig 2013 i den gamla badmintonhallen. UP expanderar nu genom att också hyra halva Idrottshallen. Riksidrottsgymnnasiet (RIG) för Golf bedriver sin träning under vinterhalvåret i UTK Hallen. UTK och tennis är populärare än någonsin och allt detta medför att antalet besökare ökar kraftigt.

 

Uppsala växer. Gränby Sportfält växer. UTK Hallen växer.

 

Ritningar och kalkyler är klara. Kommunen har tillstyrkt borgen. Förhandlingar med banken pågår. Avtal med leverantörer och nya hyresgäster knyts. Bygglov blir klart i oktober. Snart sätter vi spaden i marken och tar det första spadtaget för Nya UTK Hallen.

 

Tältet blir en hall som byggs ihop med nuvarande hall. Banorna i tältet blir något större. En träningshall för golf byggs på parkeringen i anslutning till den nya tennishallen. Ihop med golfhallen blir det en golfbutik. Nya omklädningsrum & duschar byggs samt en ny entré och reception/butik/café. På plan 2 blir det kontor och konferensrum.

 

När vi kommer igång kommer du att märka att det är en byggarbetsplats.

Det kommer att grävas och schaktas. Det kommer att rivas och öppnas upp en provisorisk entré. Visst kan det bli stökigt men det blir bra.

I sommar byggs tältet om till hall och i september 2017 sker invigning.

 

 

Bygghälsningar

 

Styrelsen för AB UTK Hallen

 

Roger Jo Linder           Lasse Nordström           Tomas Odin                 Danne Rudström

 

 

 

Mer information om Nya UTK Hallen finns i anläggningen och på hemsidan fr o m v.43.Illustrationer & ritningar


Är du intresserad av att hyra hallen för tävling eller ett event ta kontakt med:

Andreas Bolinder, hallchef, andreas@utk.se, 018-225188Många av er har säkert undrat vad AB UTK-hallen är.

Så här ligger det till:AB UTK Hallen bildades redan 1960. Aktiebolagets uppgift är att driva anläggningen. Alla investeringar planeras i samråd med Upsala Tennisklubb och genomförs sedan av aktiebolaget.  Sedan 2007 har vi investerat ca 1 miljon kronor varje år i förbättringar av anläggningen. Dessa investeringar har skett med egna medel.
 
Under 2013 var expansionstakten intensiv med ombyggnad av badmintonhallen till träningslokal för Ultimate Performance samt ombyggnad av Idrottshall till multihall för badminton , golf och andra sporter. Den mest omfattande investeringen var byggandet av 4 helt nya utomhusbanor för tennis i anslutning till hallen. Den investeringen möjliggjordes med bidrag från Riksidrottsförbundet (RF) och utökad/förhöjd kommunal borgen. Nu är anläggningen en året-runt-anläggning.
 
AB UTK Hallen äger anläggningen och har en tomträtt på marken från kommunen. Varje år betalas en tomträttsavgäld. Aktierna är 100 st à 1.000:- och ägs av Upsala Tennisklubb. Vid klubbens årsmöte väljs medlemmar till aktiebolagets styrelse.
 
I styrelsen för 2015/2016 sitter: (Styrelsearbetet är ideellt).
 
Lasse Nordström, ordförande. (dessutom v. ordförande i UTK)
Har drivit reklambyrå i Stockholm under 25 år med kunder som Gevalia, Coca-Cola, Pripps, Marabou, Ericsson, Mercedes, Nissan och Tarkett.  Är idag egen företagare inom marknadsföring, strategi och styrelseuppdrag. Bland uppdragsgivarna finns bl a Autolease, DUO Revision, Europoint, RK tryck och Idrottsbudet.
Har en idrottslig bakgrund med bandy i Västanfors, Sirius och VP. Motionsspelare i tennis och golf.
 
Tomas Odin, (kassör i UTK).
Organisationskonsult som har arbetat på Ernst & Young AB. Har i flera år drivit det egna företaget Carlsquist Odin AB men är idag chefscontroller för avdelning Vård & Omsorg inom Upsala Kommun.
Tennisfostrad i UTK som junior. Aktiv som spelare i yngre veteranklassen. Klubbmästare i dubbel 2009.
 
Daniel Rudström (styrelseledamot även i UTK)
Egen företagare som driver Rosendals Bygg i Uppsala. Idrottsintresserad tennis- och ridsportförälder samt flitig tennismotionär.
 
Genom att Upsala Kommun har borgensåtaganden för AB UTK Hallen har kommunen två representanter i styrelsen – Cecila Linder ( m) och Leif Wahlström ( s).
Revisor är Gunnar Folkesson från Folkessons som jobbar ideellt.
Har du frågor eller goda råd/tips till AB UTK Hallen är du välkommen att kontakta Lasse Nordström 0708 – 44 11 71 eller lasse.nordstrom@bredband.net

 


Upsala Tennisklubb - en Grön Idrottsförening!